Bir yıldır işsiz olan kaynak ustası Bülent Soylu, geçen pazartesi günü sabah saatlerinde Hürriyet Mahallesi'ndeki evinden iş aramak için çıktı. Yolda kaldırım ile otomobil arasında bir kadın çantasının olduğunu fark eden Soylu, çantanın içini açıp baktığında 2 bilezik, küpe ve kolyeden oluşan altın takı ile yaklaşık 2 bin lira para olduğunu gördü. Çantayı polis merkezine teslim etmeye karar veren Soylu, cebinde 1.5 lira minibüs parası dahi olmadığı için yürüyerek gitmeye karar verdi. Yaklaşık 3 kilometre yürüyen Soylu, yolda gördüğü polis ekiplerine çantayı teslim etti. Soylu, bu örnek davranışının basında yer almasının ardından yurt genelinde iş teklifleri aldı, boşanma aşamasında olan eşiyle de barıştı. Soylu'nun davranışı, minibüscülere de örnek oldu.

Beyazkent- Larende hattında yolcu taşıyan şoför Cevat Karaman, dün son durakta yolcuları indirdikten sonra 68 yaşındaki Kamil Y.'ye ait, içinde 1500 TL olan cüzdanı buldu. Karaman, bulduğu cüzdanı bağlı olduğu Karaman 4-5 Nolu Hat Dolmuşcular Kooperatifi Başkanlığı'na teslim etti. Yine dün Doğukışla- Cezaevi hattında yolcu taşıyan şoför Kazım Sağdıç da Mustafa K.'ya (15) ait içinde 10 TL olan bulduğu cüzdanı Kooperatif Başkanlığına teslim etti.

Kooperatif Başkanı Cemalettin Özuylasi ise iki şoförün bulduğu cüzdanları sahiplerine verilmek üzere polise teslim etti. Örnek davranışlarından dolayı şoförlerini tebrik eden Kooperatif Başkanı Cemalettin Özuylasi, aynı duyarlılık ve davranışın vatandaş ve esnaflara da örnek olmasını temenni etti.



SÖ(İA/SS)