Soğuk hava dalgası ve kar yağışı dün geceden beri Bursa ve çevresini de etkisi altına aldı. Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 2 metre 25 santimetreye ulaşırken, Bursa kent merkezinde de kar kalınlığı 4 santimetre olarak ölçüldü.

Karayolları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri dün geceden beri şehiriçi ve şehirler arası yollarda ulaşımın aksamaması için çalışmalar yaparken, şiddetli karayel nedeniyle İstanbul’dan Bursa Güzelyalı, Balıkesir Bandırma ve Yalova’ya yapılan deniz otobüsü ve feribot seferleri iptal edildi.

Meteoroloji yetkilileri bölgedeki kar yağışının aralıklarla dört gün boyunca devam edeceğini belirterek hava sıcaklığının 10 derece birden düştüğünü kaydetti. Bursa’da bu sabah hava sıcaklığının 2 derece olarak ölçüldüğünü belirten yetkililer, gece sıcaklığının ise eksi 2 derece olduğunu söyledi.

ANNE- KIZ SOBADAN ZEHİRLENDİ

Bu arada, dün geceden beri şiddetli rüzgarın etkili olduğu Bursa’nın Kestel İlçesi’ne bağlı Kale Mahallesi’nde dün gece annesi Besin Budak (84) ile birlikte yaşayan Şehriban Budak (50) akşam yaktığı sobanın sönmesini beklemeden yattı. Bir süre sonra mide bulantısı ve yoğun duman kokusuna uyanan Budak, hemen annesini uyandırdı. Annesinin de dumandan etkilendiğini gören Şehriban Budak 112 ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Şevket Yılmaz Eğitim Ve Araştırma Hastanesine kaldırılan anne kız tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.



BC,US(FK/COŞ)