Şenlikler, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen Karakeçi aşireti mensubu 5 bin kişinin köyde toplanmasıyla başladı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar, Seyit Eyyüpoğlu ve Mahmut Kaçar, Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, bürokratlar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı şenlikte, davetliler yöresel türküler eşliğinde halay çekip, oyunlar oynadı.

Şenliklerin açılışında konuşan Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Türklerin dünya tarihine çıktıkları günden bu yana 16 büyük devlet kurduğunu ve bu devletlerin her coğrafyaya önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, "İnsanlığın ortak idealine, her gittiğimiz coğrafyada önemli katkılar sunduk. Ecdadımızın bulunduğu ülkelerin dillerine, dinlerine karışılmamış, insanlık adına güzel şeyler yapılmıştır, Osmanlının hâkim olduğu, topraklar üzerinde bu gün yaklaşık elli devletten oluşan topluluklar eski günlerin özlemini çekiyor. Bütün coğrafyalarda yine insanlığın ortak idealine güzel katkılar sunuyoruz. İnanıyoruz ki; Türkiye Cumhuriyet daha güçlü olduğu zaman insanlığın idealine daha güzel katkılar sağlayacak. Şenliklere katkı sunan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şanlıurfa ziyaretinden dolayı programa gecikmeli gelen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından höyüğe tırmanma ve halat çekme yarışmaları yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Son olarak şenlik kapsamında aşiret mensubu genç kızlar tarafından yöresel kıyafetlerin sergilendiği defile düzenlendi. Kollarında ve boyunlarında altınlar bulunan, rengarenk yöresel kıyafetleri ile sahneye çıkan aşiret kızları herkesin ilgisini çekti. Yaklaşık 4 saat süren şenlik, düzenlenen halk müziği konseriyle sona erdi.



MS (HK/RT)