Vali Abdülkadir Demir'in turizmde seferberlik başlatması ile yatırımcılarda gözünü bölgeye dikti. Karahayıt ve bölgedeki değişim Abdurrahman Karamanlıoğlu’nun Colossae Oteli satın alması ile başladı. Karamanlıoğlu, yatırımları durdurmadı ve Buldan ile Karahayıt’ta geniş araziler satın olarak termal turizm ve sağlık alanında fizibilitelere başladı. Karamanlıoğlu’nu örnek alan yatırımcıların ilgisi arttı. Özkan Atik Şirketler Grubu bölgede devre mülk ve sağlık alanı ve otel projesini başlattı. Ardından Kerim Çıralı ve Umut Termal de bölgede yatırım için çalışmalara başladı. Denizli'de ünlü Fizik Tedavi Uzmanı Malik Dülgeroğlu, ilk somut adımı atan yatırımcılardan oldu. Dülgeroğlu, poliklinik hem de konaklama halinde bir tesis inşa ediyor. Bu yıl sonu hizmete girmesi beklenen tesis sağlık alanında inşa edilen ilk proje olacak.

Öte yandan Denizlispor eski Başkanı ve Ozan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Katrancı, turizm alanında büyük bir yatırım için kolları sıvadı. 300 odalı sağlık tedavi bölümlerinin yer alacağı kongre merkezinin bünyesinde barındıracağı 5 yıldızlı bir otel inşa edilecek. Katrancı, "Denizli’de özellikle turizm anlamında bir canlanma var. Biz de şirket olarak bu yönde bir yatırım yapacağız. İlk yatırım maliyeti 20 milyon dolar olacak. Denizli ve bölgesine yakışır bir projeyi hayata geçireceğiz" dedi.

Karahayıt Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Vural, beldelerinin cazibesinin arttığını belirterek, "Bu yatırımlar Karahayıt’ın kaderini değiştirecek" dedi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı da Denizli Özel İdaresi’ne ait olan arazinin üniversitesi bünyesine alındığını bu alanda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini yatırımım 2013 yatırım döneminde başlatılacağını açıkladı.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan ise, yatırımların bölgeye ve turizmcilere rahat bir nefes aldıracağını söyledi. Karakan, "El ele verip bu potansiyeli değerlendirerek, Denizli turizmini geliştireceğiz. Bu tesisler arttıkça günü birlik turizmde kalıcı turizme geçişte büyük bir aşama kat etmiş olacağız" dedi.



ONB(AÖ/İD)