Türk kültürünün 600 yıllık geleneğinin çağdaş normlar ve güncellenmiş metinlerle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleştirilen 'Karagöz-Hacivat Gölge Oyunu Metni Yazım Yarışması', büyük ilgi gördü. 29 Haziran Cuma gününe kadar metinlerin gönderildiği yarışmaya 107 eser katıldı. Metinlerin, alanında usta jüri üyeleri tarafından titizlikte değerlendirileceği sürecin ardından, yarışmanın sonuçları ekim ayında açıklanacak.

Edebi nitelikleri yüksek eserlerin başvurduğu yarışmanın seçici kurulunda Prof. Dr. Özdemir Nutku, UNIMA Türkiye Milli Merkezi Başkanı Mevlüt Özhan, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ve Karagöz sanatçısı, araştırmacı Ünver Oral yer alıyor. Yarışmanın sekreteryasını da Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ertan Akman üstleniyor.

Oyun yazarı ve adaylarını farklı bir biçim olan gölge oyunu metni yazmaya yönlendirmek, Türk gölge oyunu repertuvarına yeni oyunlar kazandırmak ve bunları yayımlayarak tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni de kasım ayında gerçekleştirilecek. Konunun serbest olduğu yarışmada birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin 500 lira, üçüncüye 2 bin lira ve mansiyon kazanacak metinlerin yazarlarına da bin lira para ödülü verilecek.



NG(FK/CK)