2 hafta sürecek kampanya, dün ZKÜ'nün Merkez Kampüsü'ndeki spor salonunda başladı. 20'si üniversite öğrencisi, 50 kişinin görev yaptığı salona yerleştirilen 20 sedyede kan verme işlemi sabah 08.00'de başladı. Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın da ziyarette bulunduğu salondaki kampanya akşam saatlerine kadar devam etti. Saat 20.45'te sona eren kampanyada bir günde 632 ünite kan toplanarak Türkiye rekoru kırıldı. Rekorun gelmesiyle birlikte öğrenciler, 'Karaelmas' sloganları ve alkışlarla sevinç gösterisinde bulundu.

Kendisi de kan bağışında bulunan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, daha önce Mersin'deki bir kampanyada bir günde 631 ünite kan toplandığını, üniversite olarak bu sayıyı geçerek rekor kırdıklarını söyledi. Kampanyayı, üniversite bünyesindeyken yaşamını yitiren öğretim üyesi, idari personel ve öğrencilere adadıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Özer, şöyle dedi:

"Kampanyayı düzenlerken ülkemizdeki bir günde toplanan kan bağışı rekorunu kırmak istedik. Daha önce üniversiteler arasında Balıkesir Üniversitesi bir günde 238 ünite kan ile rekor kırmıştı. Biz hem bu rakamı hem de Mersin'deki bir kampanyada toplanan 631 ünitelik Türkiye rekorunu geçtik. Beklediğimizin de üzerinde bir katılımı sağlayarak bu rekoru kıran öğrencilerimizi ve personelimizi kutluyorum, teşekkür ediyorum."

Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ise "Burada yapılan büyük bir başarıdır. Öğrencilerimiz çok büyük bir gönüllülük işi yaptılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kampanyada 632'nci kişi olarak kan bağışında bulunan Maliye Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Emre Yaman da, rekoru kırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kampanya, 2 hafta boyunca üniversitenin diğer ilçelerdeki fakülte ve yüksekokullarında devam edecek.



GG(EE/CK)