Fırtına ve oluşan dev dalgalar, daha önce de sık sık kıyı erozyonuna uğramasıyla gündeme gelen Karasu İlçesi'nde Karadeniz sahilindeki yazlıkları yutmaya başladı. Bir gecede 50 metreden fazla ilerleyen sular Doğu Karadeniz Caddesi’ne kadar ulaştı. Sahil kenarındaki yazlık evleri harap eden denizdeki dalga yüksekliği 10 metreye kadar ulaştı. Sahile yapılan setler de dağılırken, sahil şeridi eşya ve moloz yığınları ile doldu.

İlçenin Yalı Mahallesi’nde kabaran deniz suları içeriye girerek sahilde bulunan çay bahçesini yuttu. Karasu Belediyesi’ne bağlı ekipler de saatler boyu çalışarak sahilde aşınma olan bölgelere kum takviyesi yaptı.

Yazlık evleri yıkılanlar suların 50 metre kadar daha içeriye girdigini söyleyerek, Doğu Karadeniz Caddesi'ni aşması halinde Karasu ilçe merkezini tehdit edeceğini belirtiyor.

Karasu İlçesi'nde 3 yıl önce başlayan kıyı erozyonu sonrasında kabaran deniz suları yaklaşık 5 kilometrelik kıyı şeridinde etkili olarak 100 metre kadar içeriye girmişti. Dalgaların yol açtığı kıyı erozyonu sonrasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde görevli akademisyenlerin uydu görüntüleri ve GPS yöntemiyle gerçekleştirdikleri analizlerde, 1996'da liman inşaatının başlatılmasının ardından geçen sürede kıyı şeridinde 100 metreye varan erozyon tespit edilmişti. Analizlerde, önlem alınmadığı takdirde birkaç yıl içinde denizin, ana caddeyi aşarak deniz seviyesinden daha aşağıda bulunan geri plandaki bölgeleri su altında bırakabileceği uyarısında bulunulmuştu.



ZT,AG,MAK(MB/SS)