Ak Parti Hendek İlçesi Kadın Kolları Başkanı Fatma Gülşen Dursun'un'un oğlu olan, liseyi yeni bitirip geçen hafta sonu da üniversite sınavına giren Ömer Dursun iki gün önce Cebeci sahilinde denize girdi. Ancak bir anda denizin dalgalanması sonucu talihsiz genç gözden kayboldu. Onunla birlikte yüzmeye giden 3 arkadaşı ise buradaki arama kurtarma ekipleri tarafından son anda kurtarıldı.

Ömer Dursun'un cesedi tüm aramalara rağmen bulunamazken, Sakarya'nın Hendek İlçesi Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkan Ali İnci, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel de Kandıra sahiline gelerek arama çalışmalarını izledi. 

Sahil güvenlik ve İstanbuldan gelen uçakla yapılan aramalara rağmen hala sonuç alınamadı.

RİP AKINTISI ÇOK TEHLİKELİ

Bu arada uzmanlar, Karadeniz sahillerinde en sığ bilinen plajlarda bile çok sık yaşanan boğulma olaylarının rip akıntılarından kaynaklandığını belirtiyor. Birçok kişi tarafından bilinmeyen  'rip akıntısı' çok iyi yüzme bilenleri bile denizin derinliklerine çekiyor. Saatte 70 kilometreye kadar hızla hereket eden bu sinsi ve çok güçlü akıntı, çok sığ olan plajlarda da görüldüğü gibi, çok iyi yüzle bilenleri de çekip alıyor.

Kocaeli'nin Karadeniz'e sahili olan Kandıra İlçesi'ne bağlı Kefken, Kerpe, Kovanağzı, Sarısu, Cebeci gibi denize girilebilen plajı olan sahillerinde yaz başından bu yana birçok kişi aynı nedenlerle boğulma tehlikesi atlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ve zodyok bot, dalgıç ve jet-ski dahil donanımlı uzman ekiplerden oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip bu sahillerde sürekli görev yaparak, her hafta sonu ortalama 40-50 kişiyi son anda boğulmaktan kurtarıyor. 

RİP AKINTISINDA NE YAPILMALI

Uzmanlar, Karadeniz sahillerinde yüzenlerin aniden bir akıntının kendilerini çekmeye başladığını hissettikleri anda, sahile doğru değil, tam aksine sahile paralel olarak yüzmeleri gerektiğini, sahile veya açığa doğru yüzülmesi halinde şiddetli bir rip akıntısından kurtuluşun hemen hemen imkansız olduğunu belirtiyor.



MB(MB/AAA)