Van'ın Muradiye İlçesi Mehmetbey Mahallesi'nde oturan ve karaciğer nakli bekleyen 48 yaşındaki Metin Aydoğan, dün öğle saatlerinde rahatsızlandı. Muradiye Devlet Hastanesi'nde müdahale edilen Aydoğan'ın Van'a nakline karar verildi. Bunu üzerine Muradiye İlçesi'nde bir ambulansın arızalı bir ambulansın da görevde olduğu belirtilirek, ilçeye 34 kilometre uzaklıktaki Erciş İlçesi'den ambulans istendi. Yaklaşık 3 saat sonra ilçeye gelen ambulansa bindirilen hasta Aydoğan, Van'a doğru yola çıkarıldı. Ancak yaklaşık 10 kilometre gidildikten sonra Aydoğan aşırı derecede üşüdüğünü söyleyince ambulansın ısıtma sisteminin çalışmadığı ortaya çıktı. Hasta yakınları bu şartlarda Van'a gitmek istemediklerini belirtince ilçeye dönüldü ve yeni bir ambulans istendi.

Durumu giderek ağırlaşan Metin Aydoğan'ın yakınları 112 sağlık ekiplerine tepki gösterirken, Erciş İlçesi'nden istenen ambulans, akşam saatlerinde Muradiye'ye ulaştı. Hastayı alan ambulans saat 20.00 sıralarında Van'daki hastaneye hastayı bırakıp  döndü. Hasta yakınları, hastalarının acil bir hasta olduğunu ve karaciğer nakli beklediğini belirterek, "Eğer hastamıza birşey olsaydı bunun hesabını kim verecekti. Bu konuda yetkililerin duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

"TEKNİK ARIZA OLMASI NORMALDİR, ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK"

Muradiye'de bir hastanın 7 saat ambulans beklediği yönündeki iddiaları üzerine Van Sağlık İl Müdür Yardımcısı Hamit Karataş, hastayı bekletmediklerini söyledi. Karataş, şöyle konuştu:

"Bize müracaat olduktan sonra hastanın Van'da yatırılabileceği bir sağlık kuruluşunda yerini ayarlamaya çalıştık. Özel bir hastanede yer bulduk. Ancak, hasta yakınları özel hastaneyi kabul etmeyince yer arayışını sürdürdük. Uzun arayışımızdan sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yer bulundu. Bir ambulansımız görevde olduğu için Erciş'ten ambulans istedik. Bu ambulans geldi, bir sıkıntı yoktu. Ambulans hastayı alıp yola çıktıktan sonra ısıtma sisteminde arıza meydana geldi. Bu çok normal bir durum. Biz elemizden geleni yaptık. Ambulansta teknik arıza yaşandı. Bu da olabilir bir durumdur. Bunun üzerine de ambulans Muradiye'ye dönüp Erciş'ten yeni bir ambulans istendi. Bu ambulansla hastanın Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevki yapıldı. Bu konuda kesinlikle ihmal yok."



SS,OB(FE/İD)