Karacabey Belediyesi tarafından ilçenin giriş noktalarına çeşitli hayvan figürleri yerleştirildi. Hayvancılığa dikkat çekmek amacıyla yerleştirilen figürlerden eşek üzerindeki semere Belediye Başkanı Ergün Koç’un koydurduğu tabela tartışmalara neden oldu. Eşek heykeli üzerindeki “Bu semer Ergün Koç tarafından hediye edilmiştir” yazılı tabelaya tepki gösteren BBP Karacabey İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Turan, “BBP Semere Karşı’ başlıklı yazılı bir açıklama yaptı.

"SEMERİN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Bülent Turan, ‘Sen eşek olursan semer vuran çok olur’ sözünü anımsatarak Başkan Koç’a tepkisini dile getirdi. Turan, “BBP seçmeni ve üyeleri bu semeri kabul etmemektedir. Bizim halkımızın semere değil ekmeğe ihtiyacı var. Biz BBP seçmeni olarak bu semeri kabul etmiyoruz. Sizin seçmenleriniz de kabul etmiyordur umarım. Kabul edenler de varsa bizim siyasetçi olarak yapacağımız bir şey yok. Biz BBP olarak o semerin oradan kaldırılmasını istiyoruz. Başka yerlerden gelen vatandaşların alay konusu oluyor” dedi.

"ART NİYET ARANMASIN"

BBP’lilerin semerin alay konusu olduğu eleştirisine katılmadığını belirten Belediye Başkanı Ergün Koç, “Heykel yapıldıktan sonra bende semer vardı onu hediye ettim. Bunda bir art niyet aranmasın. Ayrıca Karacabey’e gelenler tarafından alay konusu yapıldığını zannetmiyorum” diye konuştu.