Karabük Üniversitesi öğrencisi yaklaşık 100 kişi, dün 100'üncü Yıl Mahallesi'nde bulunan pazar yerinde Uludere'de ölen 34 kişiyi andı. Bu sırada çevrede toplananlar öğrencilere taş ve şişe atarken, öğrenciler basın açıklaması ardından polisin güvenlik önlemleri altında araçlarla gidecekleri yerlere bırakıldı. 

Karabükspor'un 'Mavi Ateş' taraftar grubu yaklaşık 100 kişi, bugün toplararak Uludere'de ölenleri anma etkinliğine katılan çoğu öğrenci grubunu protesto etti. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla 1003 No'lu Cadde de yürüyüşe geçenler, polis engeliyle karşılaştı. Yürüyüşe izin vermeyen polis ile grup üyeleri arasında kısa süreli arbede çıktı. Bu sırada Alperen Ocakları üyesi oldukları öne sürülen yaklaşık 100 kişi de cadde de yürüyerek taraftarlara katıldı. Böylece gruptakilerin sayısı da 200'ü buldu. 'Bu vatan bizim', 'Ey Türk titre ve kendine gel', 'Ya sev, ya terket', 'Mayalandı umutlar, dirilecek bozkurtlar', 'Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olur' yazılı dövizler taşıyıp, tekbir getiren kalabalık İstiklal Marşı'nı okuyup, saygı duruşunda bulundu. Çevrede bulunan evlerde oturanlar balkonlara çıkarak Türk Bayrağı açtı. Kalabalık daha sonra şehitler için dua etti. Karabükspor Mavi Ateş Taraftarlar Derneği Başkanı Erol Ünlü, şöyle dedi:

"Dün, PKK yanlısı insanların yaptığı basın açıklamasına karşı tepkimizi vermek istedik. Bu zamana kadar değişik yerlerden gelen insanlar Karabükümüz'e sahip çıkmıştır. Burada PKK yanlısı insanları asla istemiyoruz. Taraftarlar olarak biz buna asla müsaade etmeyeceğiz." 

Karabük Alperen Ocakları Başkanı Dursun Kıraç ise, Türkiye'nin her yerinden gelerek Karabük Üniversitesi'nde okumak isteyen herkesin kendis ile aynı haklara sahip olduğunu anlatırken, "Niyetleri farklı olanlar bilsinler ki; biz 6 asır dünyaya hükmetmiş, dağdaki kurdu evcilleştirmiş bir ecdadın torunları olarak çakal eğitmesini de iyi biliriz" diye konuştu. 
Basın açıklamalarının ardından grupta bulunanlar tekbir getirerek dağıldı.

 
BD(MÇ/İD)