Hürriyet Yayın Danışmanı Doğan Hızlan ile Sina Akyol, Oya Baydar, Semih Gümüş, Namık Kuyumcu gibi edebiyat dünyasının ünlü isimlerini İzmirli sanatseverlerle buluşturan etkinlik Karabağlar Belediyesi Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonu’nda başladı. Edebiyat Günleri’nin açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Sıtkı Kürüm, yazar Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanını yazdığı evinin, Karabağlar İlçesi’nde bulunduğuna dikkati çekerek, “Bu nedenle Edebiyat Günleri’ne onun ismini verdik. Edebiyat dünyasının ünlü isimlerini, bu yıl dördüncü kez İzmirlilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir dönem Karabağlar’da yaşayan ve kaleme aldığı önemli romanlarında ilçemizle ilgili bilgi veren Güntekin’in ismini, gelecek kuşaklara da aktarmak istiyoruz. Bu etkinlikle çocuklarımıza da gençlerimize edebiyat sevgisini aşılamak istiyoruz. İzmir’in kültür ve sanat yaşamına da katkı sağlıyoruz. Bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz etkinliğe katılım her yıl daha da artıyor. Bu da bizim için en büyük mutluluk kaynağı. Cumhuriyet dönemi Türk Edebiyatı’nın ölümsüz romanlarının yazarı Reşat Nuri Güntekin’i de bu etkinlikte bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

Edebiyat Günleri’ne katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Cumalı Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sina Akyol ise etkinliğin kentin belleğinin oluşturulmasında da çok önemli bir rol üstlendiğine dikkati çekti. Akyol, edebiyat günlerinin önümüzdeki yıllarda da kesintisiz sürmesini arzuladıklarını belirtti. Yazar Bekir Yurdakul’un sunumuyla “Bizim Edebiyatçılarımız” adlı serginin açılışının ardından, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu sahne aldı. Oğur ve Demircioğlu, “Gülün Kokusu Vardı” adlı konserinde, deyişleri ve türküleriyle izleyenlerden alkış aldı.

Konserin ardından etkinlik yazar Oya Baydar ve Asuman Susam’ın “Elveda Alyoşa’dan O Muhteşem Hayatınız’a Oya Baydar” söyleşisiyle devam etti. Söyleşide Baydar, “O Muhteşem Hayatınız” kitabı ve karakterleri üzerine konuştu.