Öğrenciler, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi konferans salonunda proje kapsamında yaptıkları etkinlikleri anlattı. Konferans boyunca kızlı erkekli öğrenciler kara duvak taktı. Proje koordinatörü Funda Demir, çocuk yaşta kızların evlendirilmesinin toplumun kanayan yarası olduğunu, bireyleri bilgilendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Demir, "Biz kadınlar olarak bu konuya parmak basmak istedik. Anketler, röportajlar yaptık. Bu sorunun sebeplerinin ekonomik, eğitimsizlik, bilinçsizlik, kültür ve dine dayandırıldığı ortaya çıktı. 'Kara duvak' projemiz 10 aydır devam ediyor. Bu konuda herkes bilinçlensin istiyoruz. Çocuklar evlilik değil evcilik oynasınlar" diye konuştu.

Halkla İlişkiler Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Mehmet Kahraman da kara duvak taktı. Kahraman, "Bu konuda sadece kadınlar değil erkekler de bilinçlendirilmelidr. Çünkü kız çocukları zaten zorla evlendiriliyor. Onları evliliğe zorlamaması için babalarının bilinçlenmesi gerekiyor" dedi.

Öte yandan geçen ay Ukrayna'da 'çocuk gelinlere hayır' diyerek tiyatro gösterisi sergileyen ve yaptığı şovla dünya birincisi olan Erzurumlu kuaför Ahmet Kemal Özerbaş da öğrencilerin isteği üzerine etkinliğe katıldı. Özerbaş, "Mesleğimde 30 yılı geride bıraktım. Çocuk gelinlerin saçlarını da yaptım. Gelinlik bile büyük geliyordu onlara. Bu yüzden dünyanın kanayan yarası olan konuyu dünyaya duyurmak ve göstermek istedik" diye konuştu.