Geçen salı günü saat 16.30 sıralarında Işıkkent Mezarlığı karşısında meydana gelen olayda, ikisi kara çarşaf giymiş üç kişi, park halindeki araç içerisinde beklemeye başladı. Bir süre sonra araçtaki kişiler, yanlarına gelen 25 yaşındaki Sinan Akyay'ı kovalamaca sonrasında sığındığı lojistik firmasının garajında öldürdü. Olayın ardından kaçan zanlılar R.K. ile amcasının oğlu Ö.K., polisin takibi sonrasında yakalandı.

SAHTE PROFİLLE TUZAĞA DÜŞÜRMÜŞLER

Gözaltına alınan zanlılara yönelik çalışmalar, Muş, Aydın, İzmir üçgenindeki kan davası infazının ayrıntılarını ortaya çıkardı. Sinan Akyay'ın ailesinin, 2011 yılının Mayıs ayında Muş'un Güzeltepe Köyü'nde, çocuk tartışmasının büyümesiyle başka bir aşirete mensup kişilerle kavga ettiği, bu sırada da 25 yaşındaki Şakir Karakaya'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayda katil zanlısı olarak da Sinan Akyay'ın babası S.A.'nın, tutuklandığı anlaşıldı.

ÖLÜME RANDEVU VERDİLER

Olayın ardından kan davasından kaçarak Aydın'a yerleşen S.A.'nın üç kardeşi ile çocukları, Şakir Karakaya'nın yakınlarının intikam duygusundan kurtulamadı. S.A.'nın tutuklu yargılanmasına rağmen olayda tabancayı onun kullandığını düşünen Karakaya'nın yakınları, ilk olarak sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde sahte kadın profili oluşturduğu belirlendi. Ardından arkadaş oldukları Sinan Akyay'la kadın izlenimi yaratarak bir süre yazıştıktan sonra, İzmir'de buluşmak üzere randevulaştıkları saptandı. Kara çarşaflı olarak bekledikleri yerde de Akyay'ı öldürdükleri ortaya çıktı. Gözaltında kaldıkları üç gün boyunca polise ifade vermeyen ve susuma hakkını kullanan R.K. ile Ö.K., işlemlerin ardından çelik yelek giydirilerek adliyeye sevkedildi. Polisin, savcının talimatı doğrultusunda yeni bir soruşturma da başlatabileceği bildirildi.



TY(AÖ/AAA)