Son yılların en şiddetli kışının yaşandığı Hakkari ve çevresinde ulaşımla birlikte alt yapıda da sorunlar yaşandı. Hakkari kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 700 rakımlı Berçelan Yaylası'nda bulunan kentin ana su deposunda, yaklaşık 1 ay önce çökmeler meydana gelince su sevyesinde büyük azalma oldu. Bu nedenle de kente 3 gün arayla su verilebiliyor. Bunun üzerine Belediye ekipleri kar kalınlığının 2 metreyi aştığı bölgeye gitmek için Sağlık Müdürlüğü'nden yardım istedi. Ekipler, bugün sabah saatlerinde de bölgeye gitmek üzere paletli kar karacıyla yola çıktı. Ancak, bölgede 2 metreyi aşan kar yüzünden paletli araç da kara saplanınca ekipler zor anlar yaşadı. Tüm çabalara rağmen araç bulunduğu yerden çıkarılamayınca, ekipler geri dönmek zorunda kaldı.

1 AYDIR SU SIKINTISI YAŞANIYOR

Hakkari Belediye Su ve Kanalizasyon işleri Müdür vekili Serdar Koşar, kar yağışından dolayı günlerdir arızayı gideremediklerini söyledi. Koşar şöyle dedi:

"Berçelan yaylasından şehir merkezine su taşıyan ana şebekelerimizde meydana gelen arızadan dolayı yaklaşık bir aydır su sıkıntısı yaşamaktayız. Bugüne kadar 4 defa değişik kurumlarımızdan paletli araçları temin ederek arızanın bulunduğu bölgeye gitmek istedik. Ancak yoğun kar yağışı ve kar kalınlığı buna engel oluyor. Ancak arzayı gidermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."