Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Trakya'da etkisi altına aldı. Akşam saatlerinde Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde başlayan kar yağışı sonrası ilçe beyaza büründü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düşmesi nedeniyle Keşan-Malkara yolunda ve ilçe merkezindeki yollar buz tuttu. Belediye ve karayolları ekipleri, yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler ise araçlarıyla ilerleyemeyince yol kenarlarına park etti. Yolda kalan araçları  vatandaşlar itekleyerek ilerletmeye çalıştı. Polis ekipleri ise sürücüleri yanlarında zincir ve çeki halatı olması konusunda uyardı.

Kar yağışı Edirne'nin Keşan İlçesi'ni de  beyaz örtüyle kapladı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olması nedeniyle yollar buz tuttu. Karayolları ve belediye ekipleri  yollarda tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışı Edirne'nin Meriç İlçesi'nde de etkili oldu. Edirne kent merkezinde ise kar yağışı yok. 

Meteororloji Müdürlüğü yetkilileri, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da bu gece ve yarın kar yağışı beklendiğini bildirdi.

ÜY,MY (LK/SSA)