Birkaç gündür dondurucu soğukların hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ile birlikte hava da ısındı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bir önceki gün sıfırın altında 26 dereceye kadar düşen Kars'ta, gecenin en düşük sıcaklığını yine sıfırın altında 19 derece olarak ölçtü. Gecenin en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 12, Ardahan'da 11, Ağrı'da 10, Iğdır'da 5, Muş'ta 4 ve Erzincan'da 3 dereceyi buldu. Uzmanlar, kar yağışının etkisini bu hafta sürdüreceğini bildirdi.

ERZURUM'DA 156 KÖY YOLU KAPANDI

Öte yandan kar yağışının ardından Erzurum'da 156 köy yolunun merkezlerle bağlantısı kesildi. İl Özel İdare ekipleri, köy yollarını açmak için çalışma başlattı. Sarıkamış Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 60, Palandöken Kayak Merkezinde ise 20 santimetre olarak belirlendi. Kent merkezlerinde ise kar kalınlıkları Ağrı'da 23, Kars'ta 13, Erzurum'da 8, Ardahan'da 7 santimetre olarak ölçüldü.

Erzurum'un Havuzbaşı semtinde bulunan süs havuzunun içinde kartopu oynayan Hüseyin Çeliker "İnşallah kar yağar ve hava her zaman sıcak olur. Bizde kar topu oynayarak keyfini çıkarırız" dedi.