Türkiye'de kış şartlarının en zorlu geçen yerleşim yerleri arasında bulunan Tunceli'de son iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Kar kalınlığı Ovacık'ta 3, Pülümür ve Nazimiye İlçeleri'nde iki buçuk metreyi aştı. Kent merkezinde ise 1.5 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle şehir içlerinde ve şehirlerarası karayollarında büyük sıkıntılar yaşanıyor.

YOLLAR ÇIĞDAN KAPANDI

İki gündür aralıksız yağan kar nedeniyle birçok yolda, çığ düşmesi nedeniyle 24 saattir ulaşım sağlanamıyor. Tunceli- Erzincan, Tunceli- Pülümür ve Tunceli- Ovacık karayollarında birçok noktaya çığ düşmesi nedeniyle bu yollar, 24 saattir ulaşıma kapalı durumda. Karayolları ekiplerinin aralıksız çalışmalarına rağmen sürekli çığ düşmesi yolların açık tutulmasını engelliyor.

ÇATI ÇÖKTÜ

Öte yandan Tunceli merkeze bağlı Aktuluk Köyü'nde bulunan Aktuluk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na ait kapalı spor salonunun çatısı, aşırı kar yağışıyla birlikte çatıda biriken kar kütleleri nedeniyle bugün saat 02.00 sılarında çöktü. 166 öğrencinin eğitim gördüğü YİBO'da çatının gece geç saatlerde çökmesi ve çökme sırasında içeride herhangi kimsenin olmayışı, büyük bir faciayı önledi. Aktuluk YİBO kapalı spor salonu çöken çatısı nedeniyle kapalı spor salonu kullanılmaz duruma gelirken, salonda büyük maddi hasar oluştuğu belirtildi.

FD(GG/COŞ)