Olay saat 14.00 sıralarında Serik'e bağlı Yumaklar Köyü kırsalında meydana geldi. 1 çocuk babası Süleyman Çelik, temiz su elde etmek için dağlık bölgede kar toplamak amacıyla yaya olarak yola çıktı. İddiaya göre bir anda dengesini kaybeden Çelik, yaklaşık 150 metre yüksekliğindeki yamaçtan yuvarlandı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Süleyman Çelik, acı içinde cep telefonu ile 112 acil yardım telefonunu arayarak yardım istedi. Olay yerine ambulans ve jandarma ekipleri sevk edildi.

YAKILAN ATEŞ SAYESİNDE BULDULAR

Bölge Jandarma görevlileri, Çelik'in tarif ettiği bölgede yaptıkları kısa araştırmalar sonrasında yaralıyı kayalıkların arasında buldu. Olay yeri dağlık olduğundan yaralıyı alması için ambulans helikopter sevk edildi. Antalya'dan yola çıkan ambulans helikopter görevlileri, koordinatlarını aldıkları bölgede bir süre arama yaptığı halde olay yerini bulamadı. Bunun üzerine olay yerindeki jandarma ekiplerinden ateş yakmaları istendi. Yakılan ateşin dumanından olay yerini tespit eden ambulans helikopter ekibi, vücudunda çok sayıda kırık bulunan Süleyman Çelik'i halat yardımı ile helikoptere alarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirdi.

Görevlilere içme suyu elde etmek için kar toplamaya çıktığını söyleyen Süleyman Çelik, Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alındı.