Bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı, dün geceden beri Van, Hakkari ve Bitlis'te hayatı adeta durma noktasına getirdi. Kar yağışı, Hakkari ve Bitlis'te 3 gün aradan sonra, Van'da ise dün gece köylerde etkili oldu. Zaman zaman tipi halinde etkisini gösteren kar yağışı sonucu, Van'da 275, Bitlis'te 283, Hakkari'de 132 köy ve 375 mezranın yolu ile Tatvan-Hizan, Tatvan-Ahlat karayolu ulaşıma kapandı. Van'daki kar kalınlığı 10, Hakkari'de 30, Bitlis'te de 35 santimetreyi aştı. Son yağan karla birlikte Bitlis'te yerdeki kar kalınlığı ise 2 metre 25 santimetreyi buldu.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Kar yağışı ulaşımla birlikte eğitime de darbe vurdu. Bitlis merkez ile merkeze bağlı köyler ve Tatvan İlçesi'nde Pazartesi ve Salı günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği açıklandı. Bu arada, Bitlis'te bugün yapılacak olan Alp Disiplini İl Birinciliği kayak yarışmaları da iptal edildi.

Ulaşıma büyük darbe vuran kar yağışı yüzünden gece saatlerinde Van'ın Özalp İlçesi'ne bağlı Çırak Köyü'nde taşımalı eğitimle öğrenim gören 250 öğrenci, Bitlis'in Tatvan İlçesi'ndeki Nemrut Kayak Tesislerinde 130, Tatvan İlçesi'ne bağlı Benekli Köyü'nde de taziyeye giden 70 kişi, kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Karla Mücadele Ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu mahsur kalanlar dün gece yapılan yoğun çalışmalar sonucu kurtarılırken, kapalı olan köy yollarının açılmasına da devam ediliyor.



DHA(FE/İD) (FOTOĞREFLI)