Olay önceki gece merkez Kepez İlçesi Sakarya Bulvarı üzerinde bulunan bir markette meydana geldi. Kapanış saatinde markete gelen kamuflaj montlu ve kar maskeli bir kişi, tabancasını iki çalışanın başına dayayarak hasılatı vermelerini istedi. Ancak çalışanlar silahlı gaspçıya direnince paniğe kapılan şüpheli hızla olay yerinden kaçtı. Market çalışanları, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri yaptıkları araştırmada marketin bir arka sokağında park halinde bir motosiklet buldu. Plaka sorgusu yapan polis, motosikletin marketin müdürlerinden birine ait olduğunu ancak bir süre önce işten çıkartılan uzman çavuşluktan atılma Suat T.'ye hediye edildiğini belirledi. Suat T.'yi araştıran Gasp Bürosu ekipleri şüphelinin polis merkezinde olduğunu ve kendisine hediye edilen motosikletin çalındığını söyleyerek şikayette bulunduğunu öğrendi.

Bunun üzerine Suat T.'nin evinde arama yapan ekipler, olayda kullanılan kamuflaj mont ile kar maskesini buldu. Gözaltına alınan şüpheli, suçunu itiraf etti. Polisteki sorgusu tamamlanan Suat T., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.




T.: Türker