Pazar günü akşam saatlerinde, Direkli Mahallesi 1657'nci Sokak'ta oturan 28 yaşındaki Yüsra Kaya'nın evine elinde tabanca bulunan kar maskeli biri girdi. Gaspçı, elindeki tabancayla, 2 çocuğuyla birlikte tehdit ettiği Kaya'dan altınlarını istedi. Paniğe kapılan Yüsra Kaya, çocuklarıyla birlikte kendisini yatak odasına kilitledi ve yardım için bağırdı.

POLİS İZ SÜRDÜ, GASPÇIYI YAKALADI

Kaya'nın bağırmasıyla paniğe kapılan gaspçı kaçarak evden uzaklaştı. Yüsra Kaya'nın sesine koşan komşuları ise durumu polise bildirdi. İhbar üzerine eve gelen Gasp Büro Amirliği ekipleri, kadının ifadesine başvurup şüphelinin bulunmasına yönelik çalışma başlattı. Kaya ifadesinde tabancalı gaspçının kadın olduğunu söyledi. Yapılan araştırmada, 2 katlı müstakil eve şüphelinin kapıdan girmediği ve çatıdan inerek ulaştığını saptayan polisler, gaspçının Yüsra Kaya'nın komşularından biri olma olasılığı üzerinde durdu. İz süren polis, çatısına çıktığı eve ulaşabilecek komşuları belirledi ve sokakta toplanan kişileri inceledi. Bu sırada tedirgin davranışlar sergileyen Medine U. polisin dikkatini çekti. Üzerine giydiği elbisenin altından siyah kıyafetler olduğu belirlenen Medine U., polis tarafından gözaltına alındı.

TABANCA ÇALINTI ÇIKTI

Medine U., üzerine giydiği elbiselerle gizlemeye çalıştığı siyah kıyafetlerinin nedenini açıklayamadığı polislere olayla ilgisinin olmadığını söyledi. Ancak polisler savcılık kararı ile arama yaptığı Medine U.'nun evinde ruhsatsız bir tabanca buldu. Olayda kullandığı saptanan tabancanın da seri numarasından yapılan incelemesinde bulundurma ruhsatlı olduğu ve 3 gün önce çalındığı ortaya çıkınca, şüpheli suçunu itiraf etti.

'PARAYA İHTİYACIM VARDI'

Bekar olduğunu ve ailesiyle yaşadığını söyleyen Medine U., 3 gün önce bir yakını ile gittiği bir ebenin evinden tabancayı çaldığını itiraf etti. Tabancayı çaldıktan sonra paraya ihtiyacı olduğu için gaspa karar verdiğini söyleyen şüpheli, "Komşumuz olan Yüsra K.'nın altınları olduğunu biliyordum. Bizim çatıdan onların çatısına geçtim ve eve ulaştım. Evin holünde çocukları ile beni görünce şaşırdı. Kar maskesi taktığım için beni tanımadı. Silah zoruyla altınlarını istedim, odaya kendisini kilitleyip bağırınca korkup kaçtım. Çok pişmanım" dedi.

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Medine U., 'Gaspa teşebbüs' ve 'Hırsızlık' suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.



AL,ÖP(HK/CK)