İddiaya göre, Yatağan’a bağlı Şeref Köyü'nde yaşayan N.Ö.’nün evine geçen pazar günü saat 21.00 sıralarında gelen maskeli 5 kişi, sesler üzerine bahçeye çıkan 16 yaşındaki S.Ö.'yü ağzını kapatıp, silah zoruyla eve soktu. Bir anda kızını silahlı ve maskeli 5 kişinin arasında gören yan odadaki annesi 40 yaşındaki D.Ö. ve kardeşi 11 yaşındaki İ.Ö. şoke oldu. Saldırganlar, D.Ö.’ye, “Kocan nerede? Onunla yarım kalan bir hesabımız var, kapatmaya geldik” diyerek, odaları aramaya başladı. Bu sırada saldırganlardan biri ışığının yandığını farkettiği banyoya girmek istedi. D.Ö., kızını banyoda olduğunu söyleyip, engel olmak istedi. İçerden gelen sesleri duyan ilköğretim ortaokul son sınıf öğrencisi 15 yaşındaki E.Ö. kapıyı kilitledi. Bu sırada D.Ö., ısrarla banyoya girmek isteyen saldırganın tacizinden kızını korumak için bağırıp, boğuşmaya başladı. Paniğe kapılan maskeli saldırganlar, plakası sahte olduğu anlaşılan otomobilleriyle kaçtı.

Saldırganların kaçmasını ardından D.Ö., bir arkadaşıyla görüşmeye giden eşi N.Ö.’yü arayıp, yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Hemen evine dönen N.Ö., köy muhtarı ve jandarmayı arayıp durumu bildirdi. Jandarma, saldırganlardan şikayetçi olan Ö. Ailesi’nin ifadesine başvurdu.

Jandarmadaki ifadesinde olayın kız meselesinden kaynaklandığını ileri süren N.Ö., 5 ay önce kendisini köy meydanında tartaklayan soyadı benzerliği olan E.Ö.’den şikayetçi oldu. E.Ö.’nün daha önce amcasının kızını istettiğini ileri süren N.Ö., “Ancak, ailesi kızı vermedi. Bu olayın ardından E.Ö., beni köy meydanında darp edip, 'Ailenin ırzına geçip, ortan kaldıracağım. Bu iş burada kalmaz' diye, tehdit etmişti. Şikayetçi oldum, dava açıldı. Duruşması halen devam ediyor. Şimdi bu son olaydan sonra kızım ve oğlum korkudan okullarına gidemiyor. Can güvenliğimizin sağlanmasını istiyorum” dedi. Jandarma, maskeli 5 saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.



CY(İÖ/AAA)