Merkez Duaçınarı Mahallesi’nde bulunan PTT şubesinde geçtiğimiz temmuz ayında meydana gelen olayda yüzüne kar maskesi takıp elindeki silahla şubeye giren Erkan Bağcı, fatura ödemek için sırada bekleyen bir kişinin başına silahı dayayıp rehin aldıktan sonra, görevlilere kasada bulunan paraları vermelerini istedi. Zanlı, çalışanların poşete koyduğu 10 bin TL’yi aldıktan sonra rehin tuttuğu kişiyi bırakıp kapı önüne park ettiği otomobille kaçmak istedi. Şükraniye Mahallesi’nde yolda önlem alan polis ekipleri tarafından yakalanan Bağcı’nın kiralık olduğu tespit edilen aracında yapılan aramada kar maskesi, bankadan çalınan paralar ve soygun sırasında kullanılan oyuncak tabanca ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan işlemlerin ardından sanık Bağcı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BİR ÇILGINLIK YAPMAYA KARAR VERDİM

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, “Yağma" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen Erkan Bağcı ilk kez hakim karşısına çıktı. Hakkındaki suçlamaların doğru olduğunu söyleyen Bağcı, “Miktarını hatırlamıyorum ama kredi kartlarına borçlarım vardı. Bu sorun beni bunalıma itti. Olay günü böyle bir çılgınlık yapmaya karar verdim. Pişmanım. Özür diliyorum. Ayrıca ruh sağlım yerinde değil. Kendimi iyi hissetmiyorum" dedi.

PTT soygununda Erkan Bağcı tarafından rehin tutulan ve daha sonra serbest bırakılan Gökhan Karadağ (17) müşteki olarak hazır bulunduğu yargılamada sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Duruşma eksik evrakların beklenmesi, sanığın ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi ve Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesi için ileri bir tarihe ertelenirken, Bağcı'nın tutukluluk durumunun devamına karar verildi.