Tunceli'de bir süredir etkili olan kar yağışı devam ederken, Hozat, Pülümür, Nazimiye ve Ovacık ilçelerinde kar kalınlığı 3 metreyi aştı. Aşırı kar yağışı nedeniyle yaşam tam anlamıyla felç olurken, özellikle kırsal kesimde yaşayanlar kar nedeniyle evlerinden dışarı çıkamaz hale geldi.

EVLER ARASINDA TÜNELLER AÇILDI

Hozat ile Tunceli arasındaki bağlantıyı sağlayan karyolunda yolculuk edenler, 45 kilometre boyunca 3 metreyi aşan kar nedeniyle adeta bir tünelin içinde yolculuk yapar gibi yoldan gitmek zorunda kalıyor.

Tunceli ile Hozat İlçesi arasında bulunan 70 haneli Demirkapı Köyü'nde yaşayanlar ise birbirlerinin evine bile gidemiyor. Evlerin tamamına yakını kar altında kalan köylüler, artık evlerin çatılarında biriken karları bile temizleyemez hale geldi. Evlerin çatılarında biriken kar kalınlığı ise görenleri hayretler içinde bırakıyor. Köyde evden eve, açılan tüneller sayesinde gidilirken, sokağa çıkmak mümkün olmadı. Köyün yaşlıları ise evlerinden hiç  çıkamıyor.

Köyde yaşayanlar kardan çokça şikayetçi olmalarına rağmen bu durumun bereket getireceğine inanıyor. Köylüler daha çok ilgisizlikten şikeyetçi ve yollarının açılmaması nedeniyle perişan olduklarını söylüyor. Köylüler en son 1978 yılında böyle bir karın yağdığını hatırladıklarını dile getirdi.

BEYTÜŞŞEBAP'TA DAMLARDA TONLARCA KAR BİRİKTİ

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde de 2 günden beri devam eden kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İlçe merkezinde 1.5 metreye ulaşan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ise 2 metreyi aştı. Elektiriklerin sık sık kesildiği ilçe merkezinde, evlerin damında ise tonlarca kar birikti. Vatandaşlar, 2 gün içerisinde evlerinin damında biriken karı 3 kez temizlemek zorunda kaldı. Damlarda biriken kar birikintileri de sokaktan geçenler için tehlike saçıyor.

ESNAF İFLASIN EŞİĞİNE GELDİ

İlçeye bağlı tüm köy yolları kan nedeniyle ulaşıma kapanırken, özel idare karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Çalışmalar sırasında ekipler, çığ nedeniyle büyük tehlike yaşıyor. Köy yollarının kapanması nedeniyle satış yapamayan esnaf ise iflasın eşiğine geldi. İlçe merkezindeki esnaf, her gün işyerine gelerek işyerinin önündeki karı temizlediklerini ve siftah yapmadan akşam saatlerinde evlerine geri dönüyor. Beytüşşebap'tan Şırnak'a yolcu taşıyan minibüs seferleri de yoğun kar nedeniyle zaman zaman aksıyor.