Edirne'de, dün gece başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olması ve yağan kar nedeniyle yollar buz pistine döndü. Sabah evlerinden işyerlerine gitmek isteyen çok sayıda sürücü, buz tutan yollarda kaldı. Yolda kalan araçlar, diğer sürücülerin ve polislerin yardımıyla itilerek yoluna devam etmesi sağlandı. Bir polis memuru ise, yaz lastiği ile yola çıkan ve buz tutan yolda kalan bir kadın sürücüye sitem etti. Soğuk hava nedeniyle, kentteki çok sayıda süs havuzu da buz tuttu. Tarihi Selimiye Camii ise, kar yağışının ardından ayrı bir güzelliğe büründü. Belediyenin kar timi ise, kaldırımlardaki karları tahta parçaları ile küredi ve elleriyle tuz serpti. Hamzabeyli Gümrük Kapısı ise, Bulgaristan'da etkili olan kar yağışı nedeniyle hala ulaşıma açılmadı. Araçlar,Kapıkule Gümrük Kapısı'na yönlendiriliyor.

Edirne'nin Keşan, Meriç ve İpsala İlçelerinde kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Belediye ve karayolları ekipleri, buz tutan yolların ulaşıma kapanmaması için aralıksız tuzlama çalışması yapıyor. Edirne genelinde ise kar yağışı nedeniyle kapalı köy yolu bulunmuyor.

DERÖKÖY'DE KAR KALINLIĞI 10 SANTİMETRE

Kırklareli'nde ise gece hafif şekilde yağan kar yağışı etkili olmadı. Kar yağışının etkili olduğu ve kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı Bulgaristan sınırındaki Kırklareli merkeze bağlı Dereköy Gümrük Kapısı yolunda, karayolları ekipleri yolun ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor. Kar yağışı, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçelerinde aralıklarla devam ediyor.

ÇORLU BEYAZA BÜRÜNDÜ

Tekirdağ kent merkezinde gece hafif yağan kar yağışı etkili olmadı. Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sabaha karşı başlayan kar yağışı sonrası ilçe beyaza büründü.TEM otoyolunda tipiyle birlikte etkili olan kar nedeniyle yolda kar birikintileri oluştu. Karayolları ve belediye ekipleri, güzargahlarında kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Çerkezköy'de ise yağan kar etkili olmadı.



FK.EÖ(LK/AAA)