Muş'ta iki gündür etkili olan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde hayatı felce uğrattı. Muş-Kulp karayolunun Kozma Dağı Keklik Çeşmesi mevkiinde köylere gitmek üzere yola çıkanların mahsur kaldığı ihbarı üzerine Karayolları 113'üncü şube şefliği ekipleri yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından 7 araç içerisinde kurtarılmayı bekleyen 37 kişiye ulaştı.

Karayolları ekipleri mahsur kalan vatandaşların köylerine ulaşmasını sağlarken, gelen ikinci ihbar üzerine Muş'a 25 kilometre uzaklıktaki Üçevler köyüne doğru yola çıktı. Karayolları ekipleri yaylada mahsur kalan 400 büyükbaş hayvanı almaya giden kamyon ve kamyonetleri saplandıkları kardan kurtarıp koyunların mahsur kaldığı bölgeye götürdü. Kar nedeniyle yaklaşık 5 saat, 8 çoban ve hayvanları ile mahsur kalan Osman Bacak, "Merkeze bağlı Cevizlidere köyünde oturuyoruz. Kar nedeniyle hayvanları il merkezindeki ağıllara götürmek için yola çıktık. Fakat aniden bastıran kar ve tipi nedeniyle Üçevler köyü yakınlarında mahsur kaldık. Telefonla Muş'taki akrabalarımızdan yardım istedik. Onlar da bizi almak için kamyon ve pikaplarla yola çıktı. Fakat onlar da kar engeline takıldı. Karayolları ekipleri imdadımıza yetişti. Kardan kurtarılan araçlara hayvanlarımızı yükleyip kent merkezine geldik" dedi.

Gece yarısından başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar 3 iş makinesi ile yol açıp kar esaretindekileri kurtaran Karayollarının karla mücadele ekipleri istirahat etmek üzere evlerine giderken, görev devralan diğer ekiptekiler çalışmalara devam etti.