Karlıova'nın Kargapazarı Köyü'ne 3 yıl önce Erzurum'dan gelen Salih ve Aycan Çiftçi çifti, 3 çocuğuyla birlikte 8 metrekarelik, üzeri ve çevresi naylon branda ile sarılı kulübeye yerleşti. Yaz aylarında fazla sorun yaşamayan ancak kış mevsimiyle birlikte büyük sıkıntı çektiklerini belirten 31 yaşındaki Aycan Çiftçi (31) şunları anlattı:

"Eşimle birlikte 3 yıl önce Erzurum'dan geldik. Eşim baraj inşaatında çalışacaktı. Ama iş bitince dönemedik burada kaldık. Eşim yaz mevsiminde çobanlık yapıyor. Kış olunca da batı illerine gidip çalışıyor. 8 metrekarelik kulübede ben ve 3 çocuğum yaşıyoruz. Son günlerde kar yağışı bizi perişan etti. Kaldığımız evin etrafına muşamba sardık mecburen. Ama bu da bizi soğuktan korumuyor. Yetkililerden yardım istiyoruz." 

'SOĞUKTAN DERS ÇALIŞAMIYORLAR'

Çocukları Yusuf (13), Mehmet (10) ve Robar (3) ile ahşap kulübede yaşam savaşı veren Aycan Çiftçi şöyle devam etti:

"Çocuklarım okula gidiyor. Akşam eve döndüklerinde soğuktan ders çalışamıyorlar. Evin bir bölümünü mutfak, bir bölümünü de banyo olarak kullanıyoruz. Ancak içeride tuvalet olarak kullanacağımız bir yer yok. Bu yüzden dışarı çıkmak zorunda kalıyoruz. Soğuk kış gecelerinde dışarıya çıkmaya da korkuyoruz. Ama mecburen çıkıyoruz. Büyüklerimizden sıcak bir yuva istiyoruz. Soğuk kış şartlarına dayanamıyoruz artık."  


SK(GG/COŞ)