Zonguldak Belediyesi'ne ait Kapuz Plajı'nda sadece yaz aylarında devreye alınan arıtma tesisi, kışın boruların kumla dolup tıkanması sonucu çalıştırılamayınca, Kapuz semti ile birlikte Yeşil, Bağlık ve Tepebaşı mahallelerinin denize arıtılmadan boşaltılan kanalizasyonu kirliliğe neden oldu. Yöre halkının en çok tercih ettiği yerlerden Kapuz Plajı'nın hemen yanı başında yaşanan kirliliğin basına yansımasının ardından belediye, arıtma tesisinin bakım çalışmasını hızlandırdı. 400 bin metreküp kapasiteye sahip arıtma tesisinin borularında 2 noktada meydana gelen tıkanıklık, görevlilerce temizlendi. Dün akşam saatlerinden itibaren de kanalizasyon, arıtma tesisine verilmeye başlandı. Plajın yaklaşık 300 metre açığında yaşanan atık su kirliliği de önlenmiş oldu.

Zonguldak Belediye Başkan Vekili CHP'li Adil Bahadır, arıtma tesisinde bugün de devam eden bakım çalışmalarını inceledi. Bahadır, yaşanan kirliliğin fazla abartılacak bir durum olmadığını söyledi. Tesisin kışın çalıştırılmaması nedeniyle boruların kumla dolduğunu, ancak kısa sürede sorunun giderildiğini belirten Bahadır, "Yoğun bir kıştan çıktık. Bunun sonucunda borularda tıkanıklık meydana geldi. Şu anda kanalizasyon, arıtma tesisimize verilmeye başlandı. Arkadaşlarımız dün akşamdan itibaren gece boyunca çalıştı. Plajımız şu anda eskisinde daha güzel ve temiz. Halkımız, güvenle denize girebilir" dedi.

Bahadır, arıtma tesisinin kışın çalıştırılmamasıyla ilgili olarak ise "Biz bu tesisi bölüm bölüm çalıştırıyoruz. Bunu sadece biz böyle yapmıyoruz. Türkiye'nin her yerinde kış aylarında böyle oluyor. Çoğu yerde, diğer belediyelerde de var" dedi.

Havanın kapalı ve hafta içi olmasına rağmen plajda denize girenler ise plajın yaklaşık 10 gün önce açıldığını belirterek, arıtma tesisindeki bakım çalışmalarının geç yapıldığını söyleyip belediyeye tepki gösterdi.



EE,GG(EE/CK)