4 mahallenin atık sularının arıtılmadan denize boşaltılması sonucu oluşan kirlilikle gündeme gelen Zonguldak Belediyesi'ne ait Kapuz Plajı, bugün alınan önlemlerin ardından basına gezdirildi. Belediye Başkan Vekili Adil Bahadır, CHP İl Başkanı Halil Furat, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve parti üyelerinin de hazır bulunduğu gezide Başkan Bahadır, kanalizasyon atığının plajın yakınına arıtılmadan boşaltılmasının talihsizlik olduğunu ve bunun küçük bir aksaklıktan kaynaklandığını söyledi. Bahadır, "Plajdaki sorunu çözdük. Dereden gelen suyu dahi arıtmaya bağladık. Atık sular tesiste arıtılıyor ve 300 metre açıkta denize deşarj ediliyor. Vatandaşlarımız, plaja gelebilir" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün de plajdan deniz suyu numunesi aldığını, yapılan incelemede hiç bir sorunun çıkmadığını anlatan Bahadır, "Kapuz Plajı'nda en ufak bir sağlık sorunumuz yoktur" diye konuştu.

Tüm şehri kapsayan belediyenin, 'Atık Su Arıtma ve Kanalizasyon' projesinde de sona gelindiğini kaydeden Bahadır, "Bu yaz sonuna doğru proje tamamlanarak hizmete girmiş olacak. Proje ile atık suların denize karışması önlenecek. Toplanan atık sular, modern atık su arıtma tesisinde arıtılacak ve 640 metre açıkta derin deşarj yöntemiyle Karadeniz'e tahliye edilecek. Atık suların çevre ve halk sağlığı için güvenli bir şekilde bertaraf edilmesi sonucu önümüzdeki yıl tüm Zonguldak kıyı şeridinde denize rahatlıkla girilebilecek" dedi.



GG(EE/SS)