İlk olay, Paşacık mahallesi Paşacık caddesi üzerinde dün öğle saatlerinde meydana geldi. Kolunda çantası ile caddede yürüyen 66 yaşındaki Filiz S.'yi takibe alan bir kişi, bir süre sonra kimsenin bulunmadığı bir sokakta arkasından yaklaşarak, çantasını almaya çalıştı. Kadının direnmesi üzerine, tekme ve yumrukla saldıran zanlı, çantayı alıp kaçtı. Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Filiz S., tedavi altına alındı. Polis, eşgal üzerine şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

İKİNCİ KAPKAÇ MOBESEDE

Aynı gün akşam saatlerinde Atatürk Bulvarı Efor kavşağı üzerinde, bir kişinin yolda yürüyen M.Ö. adlı kadına kapkaç yaptığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, mobese kameralarının olayı görüntülediğini belirledi. Şüphelinin plakasız bir otomobille kaçtığını tespit eden polis, yollarda geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Kısa süre sonra yeri tespit edilen otomobil, polis tarafından takibe alındı. 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan şüpheli, kısa kovalamacanın ardından otomobilden indi. Kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalaarak gözalltına alındı.

"CANIM İSTEDİ"

Polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen kapkaç şüphelisi A.H.S., basın mensuplarının 'Neden gasp yaptınız?' sorusu üzerine "Canım istedi. Seni de gasp edeyim istiyorsan. Bırakın beni de şunları bir döveyim" diye cevap verdi. Adliye önüne gelen şüphelinin annesi ise "Oğlum gasp mı yaptı sanki. Defolun gidin buradan" diyerek basın mensuplarına tepki gösterdi. Savcılık tarafından ifadesi alınan A.H.S. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.