Merkez Seyhan İlçesi'nin Sümer Mahallesi'nde bir hafta arayla iki kapkaç olayı meydana geldi. Görgü tanıklarının verdiği eşkal bilgilerini değerlediren Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin kaçabileceği sokakları taramaya başladı. Toplu taşıma araçlarını da durdurup kontrol eden ekipler, şüphelinin eşkaline benzeyen Erdoğan Deveci'yi dolmuşta yakaladı. Gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Deveci, görgü tanıkları tarafından teşhis edildi.

Erdoğan Deveci, yapılan sorgusunda suçunu itiraf etti. Deveci, "Irak'ta çalışıyordum, olaylar nedeniyle Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. Param bitti, çocuğum hasta oldu. Kronik bronşit olan çocuğumu tedavi ettirmek için para bulmak zorundaydım. Bu işi yapmasaydım, daha kötü sonuçlar doğacaktı" diye ifade verdi.

Bıçakla yaralama, emniyeti suistimal, tehdit suçlarından 6 suç kaydı bulunan Erdoğan Deveci, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'ndaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Erdoğan Deveci, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.



FK(OA/BT)