İlçede yayın yapan yerel bir gazetede çalışan Yasemin Okumuş, kuaföre gitmek için işhanına girdiğinde, arkasından gelen bir kişiden şüphelendi. Asansörün bozuk olması nedeniyle merdivenleri kullanan Okumuş, arkadan gelip kolundaki çantasını çekip almak isteyen kişiye direndi. Çantasını kaptırmayan Okumuş, hızla kaçan kişinin peşinden koşmasına rağmen yakalayamadı. Okumuş, polise giderek şüpheliden şikayetçi oldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, söz konusu işhanının içinde ve önündeki güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Görüntülerde, kapkaç girişiminde bulunan şüphelinin, işhanına giren kadınları takip ettiği, iki kadının arkasında yere eğilerek yürüyüp birinin çantasını alacağı sırada, kadının arkasına dönmesiyle hamle yapamadığı görülüyor. Başka bir görüntüde de işhanında merdivenleri çıkan bir kadının arkasında yürüdüğü, ancak uygun bir an bulamadığı için çantasını alamadığı görülüyor.

Merdiven arasında kamera bulunmadığı için Yasemin Okumuş'a kapkaç girişimi görüntüye yansımazken, şüphelinin işhanından kaçması ve peşinden Okumuş'un kovalaması görüntülerde görülüyor.

Olayın şokunu hala atlamadığını, çok korktuğunu söyleyen Yasemin Okumuş, şüphelinin bir an önce yakalanmasını istedi. Polis, eşgalini belirlediği şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.



İÇ(EE/SS)