Belediye ekipleri, Gölyazı Mahallesi’nde 7 ay önce ruhsatsız olarak açılan 44 yaşındaki Hayriye Ünal ile 46 yaşındaki Mehmet Ünal'a ait göl kenarındaki balıkçı restoranına ruhsat alınması için uyarıda bulunuldu. Ruhsat için başvuran 2 çocuklu Ünal çifti, gerekli evrakları tamamlayamayınca ruhsat verilmedi.

Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bunun üzerine restoranı, mühürlemeye karar verdi. Ünal çifti önceki gün geleceklerini söyleyen zabıta ekiplerinin mühürlememesi için işyerinin kapısını söküp çıkardı. Belirtilen gün ve saatte Gölyazı Mahallesi'ne gelen zabıta ekipleri, Ünal çiftinin balıkcı restoranının kapısının yerinde olmadığını görünce şaşırdı. İşyerinde Şoray Çiftçi adlı kadın çalışan kapıyı soran zabıta ekiplerine, "Bozulduğu için tamire götürdük" dedi. Buna inanmayan zabıta memurları, direnen Şoray Çiftçi'ye rağmen işyerinde bulunan masa ve eşyaları dışarı çıkarttırıp, işletmenin çalıştırılmaması için kapı boşluğunun olduğu bölümü, kapı getirilse de takılmayacak bizimde iple örüp mühürledi.

Zabıta görevlileri, "Biz burayı bu şekilde de çalıştıracağız" diyen Şoray Çiftçi'ye o takdirde yasal işlem yapaaklarını hatırlattı.

"7 AYDIR RUHSAT VERMİYORLAR"

Hayriye Ünal, binanın 25 yıldan bu yana kendilerine ait olduğunu, 2 katlı işyerinin  restoran katını aynı zamanda mutfak olarak kullandıklarını belirtti. Anıtlar Kurulu’ndan belge alarak proje çizdirdiklerini dile getiren Ünal, "İş bir imzaya kaldı. Ama izni alamadık, 7 aydır bekliyoruz. Bu işyerlerini kapatmak çözüm mü? Bu yeri daha önce 3 yıl boyunca Mahalle Muhtarı Fevzi Ünal’ın eşi çalıştırdı. Ruhsatları yoktu. Kimse 'Nasıl böyle çalıştırıyorsunuz?' demedi. Ben 7 aydır çalıştırıyorum. Belki 70 defa ‘ruhsat al’ diye geldiler. Olayı malesef siyasete çevirdiler" dedi.

"GÖLYAZI’DA RUHSATLI EV YOK"

Yanında çalışan Şoray Çiftçi’nin hasta olmasına rağmen ailesini geçindirmek için çalıştığını ifade eden Ünal, Anıtlar Kurulu’nun onayı belediyeye bıraktığını, belediyenin de 11 kişilik kuruldan yeniden onay istediğini anlattı.

Gölyazı’da binaların bile ruhsatının bulunmadığını kaydeden Ünal, “Bizim dışımızda birkaç işletmeye daha uyarı geldi. 8 Kasım’da esnafla toplanıp süreyi uzatmaları için izin istedik. Bize '3 ay size kimse dokunmayacak. Köyün projesi çizilecek daha sonra çözeceğiz' dedikleri için rahatladık. Ama yine de gelip mühürlediler. Belediyenin işyerlerine ruhsat veriliyor. Şahıs olanlara ruhsatta yok. İşyerimiz kapatılıyor" diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi yetkilileri ise gerek Gölyazı'da gerekse ilçedeki diğer semtlerde bulunan ruhsatsız tüm işyerlerinin kapatılacağını, kimseye taviz verilmeyeceğini söyledi.