Eskişehir Ziraat Odası, kentin büyükşehir olması nedeniyle yasa gereği bir süre önce Tepebaşı ve Odunpazarı ilçe ziraat odaları olarak ikiye ayrıldı. Eskişehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Ünal da Odunpazarı İlçe Ziraat Odası Başkanlığı'na getirildi.

Bir süre önce de Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezi, Odunpazarı Ziraat Odası meclisi üyelerinden 'hakkında ‘Yolsuzluk ve zimmet’ iddiaları bulunan Hüseyin Ünal'ın görevden alınmasını istedi. Meclis üyeleri ise başkan Ünal hakkında açılmış bir davanın bulunmaması ve bu konuda kesin delillerin olmaması nedeniyle genel merkezin talebini kabul etmedi.

Ziraat Odaları Birliği genel merkezi bunun üzerine Odunpazarı Ziraat Odası'nı kapatma kararı alıp Eskişehir'de sadece Tepebaşı Ziraat Odası'nın olmasına karar verdi.

Ziraat Odaları Birliği’nin bu kararına tepki gösteren Hüyesin Ünal, Odunpazarı Ziraat Orası binasını terk etmeyeceğini söyledi. Ünal, "Yaptıkları tamamen hukuka haykırı. Kusura bakmasınlar, ben bu odayı mahkeme kararı olmadığı sürece kolay kolay devretmem" dedi.

'ŞOV YAPIYORLAR'

Eskişehir Emniyet Maüdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde Odunpazarı Ziraat Odası’na baskın düzenledi. Çevik kuvvet polislerinin de görev aldığı baskında odadaki bazı belge ve dokümanlar ile bilgisayar hard disklerine el konuldu. Oda başkanı Hüseyin Ünal da yolsuzluk iddiasıyla polisler tarafından gözaltına alındı. Ünal ekip otosuna bindirilirken gazetecilere, "İfade vermeye gidiyorum. Şov yapıyorlar" dedi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Oda Başkanı Hüseyin Ünal'ın gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamada bulunmadı.



KA(EK/COŞ)