Marmaris Sağlık Grup Başkanlığı Tütün Kontrol Kurulu ekibi, 1 Ocak 2011 tarihinde, ilçedeki işyerlerinde polis ve zabıta eşliğinde 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun kapsamında denetim yaptı. Yeni Yol Caddesi’nde bulunan kahvede çalışan garson Engin Aydın’ın sigara içtiği tespit edildi ve 75 lira para cezası kesildi. Aradan geçen zamanda borcunu ödemeyen Aydın’a yaklaşık 20 ay sonra Marmaris Vergi Dairesi tarafından 7 bin liralık ceza tebliğ edildi. Üzerinde, cezayı yedi gün içinde ödenmesi gerektiği yazan tebligatı görünce neye uğradığını şaşıran Aydın, soluğu Marmaris Vergi Dairesi’nde aldı. Burada, Aydın’a cezayı ödemesi gerektiği söylenince ikinci şoku yaşadı.

KAYMAKAMLIĞA DİLEKÇE VERDİ

Ramazan Bayramı’ndan sonra İngiltere’de yaşayan nişanlısının yanına gitmek için hazırlık yapan ve güçlükle bir miktar para biriktiren Engin Aydın, son çare olarak Marmaris Kaymakamlığı’na dilekçe verdi, cezanın incelenmesini istedi. İncelemede, yazım yanlışı yapıldığı ve Aydın’ın borcunun 75 lira olduğu belirlendi.

Rahat bir nefes alan Aydın, "Tebligatı görünce neye uğradığımı şaşırdım. Eğer gerçek ortaya çıkmasaydı nişanlımın yanına gidemeyecektim. Beni en çok o düşündürüyordu. Hatanın kısa sürede düzeltileceği söylendi" diye konuştu.



AG(AÖ/CK)