Göreme Belediyesi’nin Nevşehir Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği’nin işbirliğinde düzenlediği yemek yarışması iki ayrı kategoride yapıldı. Geçmişten bugüne kadar Kapadokya Bölgesin'de ev kadınlarının yaptığı yemeklerin yanı sıra, kent genelindeki üniversite, Meslek Yüksek Okulu ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin katıldığı yemeklerin yarıştığı 11'inci Kapadokya Yemek Yarışmasına ilgi beklenenden fazla oldu.

Vali Abdurrahman Savaş, festivalin, dünya geleninde tanınırlığı yüksek olan kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, kültürel yaşam sürecinde vazgeçilmez bir kültür ögesi olarak mutfak kültürünün ön plana çıktığını söyledi. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz de, ustalarından aldıkları bilgi birikimini bu alanda çalışma yapacak genç kuşaklara aktardıklarını söyledi. Geleceğin aşçılarının bu tür yarışmalarla el becerilerinin geliştirilmelerinin yanında, geçmişteki köklü yemek kültürünü daha iyi algılamaları ve uygulamaları için bu yarışmaların vazgeçilmez önem taşıdığını dile getiren Açıköz, bu nedenle bu organizasyonları federasyon olarak önemsediklerini belirtti.

Değişik üniversitelerinde öğretim üyesi, Turizm Meslek Liseleri ile otellerinde görev yapan aşçılardan oluşan 10 kişilik jüri, hijyen, sunum ve lezzet gibi temel kriterlerle 27 ev kadını tarafından yapılan çorba, ana yemek ve tatlı şeklinde yapılan yemekleri değerlendirdi. Öte yandan 11'inci Kapadokya Yemek festivalinde, Nevşehir Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Turizm Meslek Liseleri'nin mutfak bölümü öğrencileri arasında da yemek yarışması düzenlendi.



AK(OE/İD)