Türkiye’nin dört yanından özellikle hafta sonlarına düzenlenen tur programları ile ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin yanı sıra üniversite öğrencilerinin en önemli gezi merkezlerinden birine dönüşen Kapadokya bölgesinde, turistlerin de yoğunluğu, müze ve ören yerlerinin ziyaretinde uzun kuyrukların oluşmasına da neden oldu.

Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve Örenyeri, Zelve-Paşabağları, Uçhisar, Ürgüp, Avanos, Mustafapaşa ve Ortahisar gibi tarihi ve turistik önem taşıyan merkezleri ziyaret eden öğrenci grupları, rehber öğretmenleri eşliğinde doğal güzellikleri daha yakından görme olanağı  buluyor. Ziyaretleri sırasında küçük el sanatları merkezlerinden alışveriş yaparak, hediyelik eşyalara da büyük ilgi gösteren öğrenci grupları, bölgedeki turizm hareketliliğinin daha da etkin hale gelmesinde önemli bir değer olmayı sürdürüyor.

Sadece 2 günlük hafta tatili süresince, Kapadokya Bölgesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ziyarete açık bulundurulan müze, ören yeri ve yeraltı kent yerleşimlerini yaklaşık 20 bine ulaşan bir rakama ulaşılması da bölgedeki öğrencilerin hareketliliğini gözler önüne seriyor.



AK(OE/İD)