Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, 10 bin yıllık köklü uygarlığa sahip Kapadokya bölgesinde 80 bin metrekarelik monolotik yapısı ile nadir alanlardan birine sahip Mustafapaşa Beldesi'nde kaya kiliseleri, yeraltı kent yerleşimleri, manastır ve kaya mezarları ile en büyük açık hava müzesinin oluşturulmasına yönelik çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti. Bu kapsamda Mustafapaşa Belediyesi, Nevşehir Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ahiler Kalkınma Ajansı ve AB fonları ile yaklaşık 2 milyon TL’lik bir harcama ile restorasyon ve çevre düzenlemesine yönelik yapıldığını aktaran Ak, tarihin kültür ile harmanlandığı Mustafapaşa Beldesi'nde 36 kilise,6 yer altı kent yerleşimi ile Roma dönemi kaya mezarlarına sahip Kapadokya bölgesinin en büyük açık hava müzesinin Mayıs ayı sonlarında yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacağını bilrdirdi.

Beldenin sahip olduğu değerler ile bölge turizminin ana mihenk noktalarından birini oluşturduğunu vurgulayan Ak, bölgedeki 4 vadinin turizme kazandırdıklarını belirterek şunları söyledi:

"Kapadokya bölgesinde, doğal yapısı nedeniyle oryantiring, tracking, atlı spor gibi doğa sporları ile uygun bir alana sahibiz. Bölgenin turizm gelişmişliğinin sağlanması adına önemli bir merkez konumundaki Mustafapaşa beldesinde köklü tarihsel değerleri bir araya getirip, bunları yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bir anlamda mini Kapadokya projesi olarak isimlendireceğimiz bu projemiz ile bölge turizmine daha farklı bir anlam katabileceğimize inanıyorum. Belde merkezinde belediyemizin öncülüğünde sadece geçen yıl 36 tarihi konakta proje çalışması ve 20 konağında restorasyon amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından karşılıksız hibe kredi desteğinden yararlandık ve proje bazında 527 bin TL restorasyon projeleri olarak 487 bin TL karşılıksız hibe kredi desteği sağladık. Bu çalışmalarımıza bu yıl da devam edeceğiz."



AK(OE/İD)