Almanya ve Rusya'dan çok sayıda gazetecinin yanı sıra ve Türkiye’nin çeşitli ülkelerinde görev yapan gazetecilerin de katıldığı gezide ilk önce balon turu gerçekleştirildi. Peribacası oluşumlarının en iyi gözlemlenebildiği Dervent Vadisi, Zelve Açık Hava Müzesi ve Paşa bağları mevkisi ziyaret edildi.

Avanos’ta çömlek yapımını izleyen ve daha sonra kendileri de yapmayı deneyen konuk gazeteciler, daha sonran Göreme beldesindeki kaya kiliseleri ile manastırları ziyaret ettiler.

Uçhisar kalesine çıkarak Kapadokya’yı panoramik bir açıdan izleyen ziyaretçiler burada bol bol fotoğraf çektiler. Gezi boyunca bunların dışında bölgedeki en büyük yeraltı şehirlerden birisi olan Kaymaklı Yeraltı Şehri, Ihlara Vadisi, Belisırma köyü ve Ağzıkarahan kervansarayı ziyaretçilere tanıtıldı.

Etkinliğin son gününde ise basın heyetine, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Lutfi Altunsu bölgenin yatırım olanaklarını anlattı. THY’nin Kapadokya Satış Müdürü Osman Taha Küçük ise yaptığı konuşmada, bölgenin tanıtımı amacıyla daha etkin bir politika sürdüreceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından katılımcılara Altunsu tarafından Kapadokya anısı olarak el yapımı Hitit Halkalısı ve tanıtım broşürleri hediye edildi.



AK(OE/AAA)