Trabzonlu sigortacı Elif Pamir ile eşadamı Yalçın Kaya Akgül hayatları birleştirecekleri gün olarak 12.12.2012 tarihini seçerken, bu mutlu anın Kapadokya semalarında ve balonda olmasına karar verdi. 6 kişilik özel bir balon kiralayan damat Yalçın Kaya Akgül, nikahın kendi deyimiyle, "Özel bir gün, özel bir mekan, özel birisiyle” olması için hazırlık yaptı. Sabahın erken saatlerinde Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan Özengi Çayı mevkiine gelen Elif Pamir ve Yalçın Kaya Akgül, balonda nikah öncesi duygularını gazetecilere anlattı.

"AYAĞIMIZI YERDEN KESMEK İSTEDİK"

Bu özel günde evlenmeyi 6 ay önce planladıklarını, yeri ise eşinin tavsiyesi ile Kapadokya olarak belirlediklerini kaydeden damat Yalçın Kaya Akgül, “ Buraya nikah işlemleri için gelince özel bir acenta ile anlaştık. Acenta sahibi Levent Kızıldoğan’a eşimin nikahı balonda kıymak istediğini belirtince organizasyonu yaptı ve 6 kişilik özel bir balon kiraladık. Balonda nikahla ayağımızı yerden kesmek istedik” dedi.

"ÇOK MUTLUYUM"

Uzun yıllardır Kapadokya’ya gelmeyi düşündüğünü belirten gelin Elif Pamir ise, "Evlenmeye karar verince nikahı burada yapmayı istedim. Kapadokya’da bulunmaktan, nikahı balonda kıymaktan çok mutlu ve keyifliyim" diye konuştu.

1200 METRE YÜKSEKTE 'EVET' DEDİLER

Ortahisar beldesinde bulunan Özengi Çayı mevkiinde sepeti süslenen sıcak hava balonu, gelin ile damadın gelmesiyle birlikte havalanmaya hazırladı. Gelin, damat, 2 şahit ve Göreme Belediyesi evlendirme memuru Yasin Temel’in binmesiyle balon eşsiz vadi manzarası altında gökyüzüne yükseldi. Yerden bin 200 metre yükseğe çıkan balonda, belediye memuru gelin ve damada kendi rızaları ile evlenmek isteyip istemediklerini sordu. Her ikisinden de “evet” yanıtını alan memur, çifte nikah defterlerine imzaları attırdı. Evlenme cüzdanı geline verilirken, damat Yalçın Kaya Akgül nikah sonrası gelin Elif Pamir’i yanaklarından öptü



AK(OE/AK)