Festival, bu yıl Nevşehir Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği’nin işbirliğinde düzenlenecek. Her yıl düzenlenen konseptten daha da farklı olarak düzenlenecek bu yılki festivalde katılımcılara yemek sınırlaması getirilmeyecek. Önceki yıllarda düzenleme kurulu tarafından belirlenen yemeklerin yarıştığı festivalde, bu yıl yine üst başlıklarda yarışılacak. Çorba, ana yemek ve tatlı olarak adlandırılan üst başlıklarda katılımcılar istedikleri alanda istedikleri yemeği yapabilecek. Yarışmada dereceye girenlere ise 1000 TL para ödülü verilecek. Sabah saatlerinde başlayacak yarışma ardından, Kırşehir davul zurna ekibinin yanı sıra Nevşehir Belediyesi Mehter ekibi gösteri sunacak.

Resim ve fotoğraf sergisinin yanı sıra aşıkların atışması ve fotoğraf gösterimi ile devam edecek Yemek festivali akşam saat 19.00’da Türk Halk Müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz konseri ile son bulacak. Belediye Başkanı Nuri Cingil, yemek festivalinin artık bölgesel hale gelme yolunda ilerlediğini söyledi. Cingil, şöyle dedi:

"Festivalimizi bu yıl destekçi işbirlikçilerimiz ile birlikte daha profesyonel hale getirdik. Türkiye Aşçılar Federasyonu, Nevşehir Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği ile birlikte daha zengin bir hale getirdik. Yemek işinin hem ustaları hem de hocaları bu işin içinde artık. Çok güzel bir çalışma süreci oldu. Yemek Festivalin artık Göreme’ye mal olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Kapadokya Geleneksel Yemek Festivalinin Türk Patent Enstitüsü’nden isim tescilini aldık."



AK(OE/İD)