Ereğli, Mersin, Adana'dan gelen toplam 15 kişilik amatör dağcı grubu, günü birlik yürüyüşü yapmak için Tarsus İlçesi'nde bağlı Karadirlik Köyü'nde bulunan Muhat Vadisi Kanyonu'na geldi.

Keşbükü'nden kıyı boyu kanyon yürüyüşü yapan grupta bulunan Sakine Kara'nın Burunköy Mevkii'nde ayağı burkuldu. 3'e ayrılan gruptaki 2 kişi saat 18.00 sıralarında Tarsus'a ulaşmayı başardı.Tarsus'a ulaşan dağcılar havanın kararmasına rağmen geride kalan arkadaşlardan haber gelmemesi ve geç saatlere kadar onlara ulaşamamaları üzerine jandarma ekiplerine bilgi verdi. Bunun üzerine kaybolan dağcıların bulunması için arama çalışması başlatıldı.

Jandarma ekipleri, köylüler ve Tarsus Avcılar Kulübü üyelerinin katıldığı arama çalışmasına Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy da katıldı.

SULARIN YÜKSELMESİYLE MAHSUR KALMIŞLAR

Kurtarma ekipleri ilk olarak suların yükselmesi nedeniyle mahsur kalan 6 dağcıya ulaştı. Avcılar yanlarında getirdikleri kanolarla 2'si kadın 6 kişiyi zor şartlar altında kurtarmayı başardı. Daha sonra bölgede devam eden aramalarda kaybolan 7 dağcı da bulununca rahat bir nefes alındı. Durumlarının iyi olduğunu söyleyen Ereğli Dağcılık Kulübü Başkanı Metin Helimoğlu, şöyle dedi:

"Kaybolmadık. Biraz yürüyüşü yapmak istiyorduk. Arkadaşımızın birinin ayağı burkunca 3 gruba ayrıldık. Biz onun yanında kaldık, diğer arkadaşlarımızla aramız açıldı. Çıkışa yakın bir noktaya geldiğimizde su seviyesi yükseldi. Arkadaşlarımızla irtibatımız kesildi. Risk içerdiği için bulunduğumuz noktaya sığındık. Arkadaşlarımıza bağırarak sesimizi duyurmaya çalıştık. Ateş yaktık. Bizden ayrılan arkadaşlarımız bizden haber alamadıkları için bizi kurtarmaya yönelik çalışmalar yapmışlar. Sağ olsunlar bizi sıkıntıdan kurtardılar."

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise, "Haberi alınca Jandarma, Tarsus Avcılar Kulübü, Mersin Acil Afet Müdürlüğü elemanları hemen seferber oldular. Gecenin geç saat olması ve zor bir parkur olması yürüyüşü yapacak kişilerin hem ekipman olarak hem donamın olarak, hem de tecrübeleri üst seviyede olması lazım. Gördüğümüz kadarıyla arkadaşlarımızda bu yok. Bölgeyi çok iyi bilmeyen dağcıların sağ salim kurtarılması bizleri sevindirdi. Herkese geçmiş olsun" dedi.



TD(SÜ/İD)