İstanbul'da oturan Cengiz Yargıç, Gönül Tekeş ve Ergun Oskay, kanserden ölen Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu anısına düzenlenen 'Karadeniz Bisiklet Turu' kapsamında bisikletleriyle Karadeniz turuna çıktı. İzmit, Karasu ve Ereğli'den sonra Zonguldak'a ulaşan bisikletli grup, Valilik önünde Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri tarafından karşılandı. Grup üyelerinden Cengiz Yargıç, Kazım Koyuncu'nun anısına kansere dikkat çekmek amacıyla çıktıkları Karadeniz turunu, 23 Ekim'de Artvin'de tamamlayacaklarını söyledi. 23 günde yaklaşık 1500 kilometre yol kat edeceklerini belirten Yargıç, şöyle dedi:

"Güzergahımız üzerindeki illerde okullara giderek öğrencilerle bir araya geleceğiz. Kanser ile ilgili paylaşımlarda bulunacağız. Bunu o illerdeki yerel arkadaşlarla birlikte yapacağız. Onların hazırladığı etkinliklere katılıyoruz. Kanser vakaları Karadeniz'de son yıllarda çok arttı. Elimizden geldiği kadar farkındalık oluşturuyoruz."

Bugün Zonguldak'ta konaklayacak olan grup, yarın Bartın'a hareket edecek. Grup, Bartın'dan sonra Cide, İnebolu, Ayancık, Sinop, Alacam, Çarşamba, Ünye, Ordu, Giresun, Sürmene, Tirebolu, Vakfıkebir, Trabzon, Rize ve Hopa üzerinden Artvin'e ulaşmayı hedefliyor.



DS(EE/İD)