Ankara'da bakanlık tetkik hakimi olarak görev yaparken 2011 yılı Ocak ayında, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atanan evli ve 3 çocuk babası İsa Fidan, pankreas kanseri hastalığından tedavi gördüğü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Onkoloji Servisi'nde dün hayatını kaybetti.

Savcı vekili Fidan için bugün ilk tören Adliye Sarayı bahçesinde yapıldı. Törene eşi Zehra Fidan, çocukları, yakınları ile birlikte Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Hüsamettin Otçu, savcılar, hakimler, adliye çalışanları ve İsa Fidan'ın ailesi katıldı. Savcı İsa Fidan'ın 15 yaşındaki oğlu Furkan Fidan'ı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan teselli etmeye çalıştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra helallik alındı. Daha sonra da cenaze, Çarşamba İlçesi'ne Abdullahpaşa Camisi'ne getirildi. Burada öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Savcı Fidan'ın cenazesi, Sarıcalı köyü  mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.



HÇ(İS/SS)