Bursa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından, 'Kanserden Korkma' paneli düzenlendi. Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Osmangazi Salonu’nun da gerçekleştirilen panele, Meme Kanseri Tedavisi sonrası sağlığına kavuşan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, tedavisini sürdüren Sanatcı Vahide Gördüm, Prof. Dr. Süalp Tansan ve Operatör Doktor Can Başaran ile çok sayıda davetli katıldı.

"HASTALIKTAN KORKULMAMASI GEREKİYOR"

Panel öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vahide Gördüm, kendisine meme kanseri tanısı konulduktan sonra olağanüstü günler geçirdiğini söyledi. Kendisini hayata, sevenlerinin desteği ve duasının bağladğıını söyleyen Vahide Gördüm, “Onlara çok teşekkür ederim. 6 ay boyunca hiç kimse beni yalnız bırakmadı. Mektuplarıyla, hediyeleriyle hep yanımdaydı onlar. Samimi ve güzel bir halkımız var. Başka bir şey beklemek mümkün değil. Bu ilgi beni çok mutlu etti. Şurası bir gerçek ki, hastalıktan korkmamak gerekiyor. Ne olduğunu belirleyip onun üzerine gitmeli. Çünkü korku, daha da büyük sorunlara sebebiyet veriyor. Tek söyleyeceğimiz korkulmaması. Bu tür hastalıklarda moral çok önemli. Hastalık sürecince moralimi kesinlikle düşürmedim. Kabul ettiğim hastalığı nasıl hallederim onu düşündüm. Bu hastalıkta erken teşhis önemli. Ama ben erken teşhis değildim. Çok geçte değildi. Biraz kendime dikkat etmemişim. Bu benim hatamdı. Zaten bu hatadan dolayı bu kadar çok çektim. Daha önce olsaydı belki bunu kolay atlatabilirdim. Ama geçti gitti. Asıl olan önümüzdeki yeni günler, yeni yıllar" dedi.

“KEMOTERAPİM BİTTİ"

Hastalığın kemoterapi sürecinin sonlandığını açıklayan Vahide Gördüm, "Yaklaşık 4-5 hafta oldu. Radyoterapiye başladım. Onda da 30 kür alacağım. Sağlığım sürekli olarak iyiydi. Ağır kemoterapı aldığım son iki kür hariç. Ama bunlarıda atlattım" diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Diziye döneceğiniz yönündeki haberler doğru mu?' sorusunu yanıtlayan sanatcı, “Radyoterapi devam ettiği sürece zaten gidemem. Ama radyoterapim bittikten sonra Mayıs sonu Haziran başı dizinin son bir iki bölüme gireceğim. Ama yinede 'inşallah' şeklinde konuştu.

“MEMENİZ SİZİ ÜRKÜTMESİN"

Meme kanserinin anlatılıp, alınması gereken önlemlerin açıklandığı panelde konuşan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, ikiz kardeşi Sema Gülez ile birlikte meme kanseri olduklarını öğrendiği o günü ve verdikleri mücadeleyi anlattı.

Kadınların kendilerine yetirince bakmadıklarını belirten Kaleli, “Bizler kendimizi ihmal ediyoruz. Hele söz konusu mememizse. Ona, memede demiyoruz göğüs diyoruz. Göğüs hastalığı başka, meme başka. Meme, çok işlevli olan çocuklarımızı besleğimimiz ve büyüttüğümüz bir organ. Çok önemli bir işlevi var. Sadece bir cinsellik yok bu organda. Bu organ bizi ürkütmesin. Dokunmaktan çekinmeyelim. Kendimizi hep izleyelim. Bedenimizle barışık olalım. Bizler, kendimizi ihmal ettiğimiz, başkalarına adadığımız sürece hayatımızı ıskalıyoruz. Ben 52 yaşımda kansere yakalandım. O andan itibaren, 'benim için hayat yeni başlıyor.' dedim. Yaşamımı işime adamamaya karar verdim." diye konuştu.

Kaleli, kadınları meme kanserine karşı bilinçlendirmek ve erken teşhis için kampanyalar yürüttüklerini de sözlerine ekledi.