Aileleri Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde aynı köyde oturan ve 4 yıl önce birbirlerine aşık olan Ebrar Elieyi ve Ayhan Mantarcı, geçen nisan ayında evlenmeye karar verdi. Aynı ay içinde söz ve nişan yapan çift, nikahı ise 2013 yılı yazına bıraktı.

HASTALIK NEDENİYLE NİKAHI ÖNE ALDILAR

Celal Bayar Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü'nü geçen yıl bitiren Ebrar Elieyi, 1.5 ay önce sıklaşan öksürüklerinin geçmemesi üzerine ailesi tarafından Zonguldak Uzunmehmet Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan kontrolünde akciğer kanseri olduğu ortaya çıkan Ebrar Elieyi, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ebrar Elieyi, tedavisinin ardından taburcu edildi. Nişanlı çift, Ebrar Elieyi'nin hastalığı nedeniyle nikahı öne almaya karar verdi ve 10 Ekim için belediye nikah memurluğundan randevu aldı. Bu sırada rahatsızlığı artan Ebrar Elieyi, 1 hafta önce Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

HASTANE PERSONELİNDEN SÜRPRİZ NİKAH 

Doktorları, Ebrar Elieyi'nin nikah için hastaneden çıkışına izin vermedi. Hastane odasında sade bir tören planlayan çift için hastane personeli, yemekhanede müzikli bir nikah töreni düzenledi. Personelin bir araya gelerek sağladığı gelinliği giyen Ebrar Elieyi ve damatlığını giyen Ayhan Mantarcı, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Kemal Varım Numanoğlu, Hastane Müdürü Muharrem Sarıkaya, hastane personeli ve yakınlarının katıldığı törende kıyılan nikahla dünya evine girdi. Müzik eşliğinde dans edip tebrikleri ve hediyeleri kabul eden çift, büyük mutluluk yaşadı.

NİKAHTAN SONRA HASTANE ODASINA

İstanbul'da Gayrettepe Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görev yapan Ayhan Mantarcı, nikahın ardından eşini tekerlekli sandalye ile hastanedeki odasına götürdü. Çok heyecanlı olduğunu belirten Ayhan Mantarcı, şöyle konuştu.

"Ebrar'ı tanıdığım için, onu sevdiğim için, onun kalbinde yer aldığım için Rabbime şükrediyorum. İyi ki onu tanımışım, iyi ki sevmişim. İnşallah bir ömür boyunca hep bu şekilde devam edecek. Yüce Rabbimden bu dünyada ve öbür dünyada Ebrar'ın her zaman yanımda olmasını istedim. Bu dünyada nasip etti, inşallah öbür dünyada da tekrar birlikte olacağız. Bin kere dünyaya gelsem, bin kere Ebrar ile evlenirim, bin kere yeni Ebrar'ı severim."

Başhekim ve hastane personeline teşkkür eden Ayhan Mantarcı, "Hayalimizde böyle bir şey yok. Sürpriz oldu. Şartlar böyle gelişti. Biz odada düşünmüştük. Başhekim duymuş, yemekhaneyi hazırlatmış. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

'HASTANEDE BİR İLKE İMZA ATTIK, ÇOK MUTLUYUM'

Ebrar Elieyi de "4 yıl önce tanıştık, sonunda muradımıza erdik. Nisan ayında söz ve nişan yaptık. Nikah da bugüne kısmetmiş. 1 hafta önce nikah için randevu almıştık. Ben, 'hastaneden taburcu oluruz' diye düşünüyordum, ama olmadı. Tedavi uzun sürecekmiş. Hastane personeli böyle bir sürpriz yaptı. Bir ilke imza attık hastanede. Çok mutluyum" diye konuştu.



EE,GG(EE/AAA)