Ev kadını Döne Doğru, Ankara ve İstanbul'da tedavi için gittiği 3 özel hastanede katkı payı adı altında kendisinden 120'şer lira para alındığını iddia etti. Eşi Talip Doğru'nun berberlik yaptığını, maddi durumlarının yetersiz olduğunu bu nedenle tedavisinin aksadığını belirten Doğru, "Tedavi için gittiğim özel hastanede katkı payı istedikleri için tedavimi yaptıramıyorum. Sağlık Bakanlığı'nın kanser tedavisinde ilave ücret alınmayacağına dair kararı var ama uygulamada sıkıntı var. Benim durumumda olan binlerce kanser hastası mağdur durumda. Önlem alınması için birilerinin ölmesi mi bekliyor?" diye konuştu.

Döne Doğru, birçok tahlile katkı payı istendiği için tahlillerini yaptıramadığını kaydetti. Doğru, "Bu soruna Sağlık Bakanlığı bir an önce çözüm bulsun. 'Kanser hastalarından katkı payı alınmayacak' diyorlar, ama hala alınmaya devam ediyor. Son 5 yılda tedavi gördüğüm özel hastanelere toplam 2 bin liraya yakın katkı payı ödemek zorunda kaldım" diye konuştu.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise kanser tedavilerinden ilave ücret alınmaması yönünde Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi olduğunu, söz konusu şikayet sahibinin ilgili kurumlara şikayet etmesi durumunda katkı payı alan sağlık kuruluşları hakkında işlem yapılabileceğini bildirdi.