Büyük Ağrı Mahallesi, Festival Caddesi'nde kiralık evde oturan seyyar satıcı Mahmut Birdal, 4 yıl önce akciğer kanserine yakalandı. Bir süre çeşitli hastanelerde tedavi gören Birdal, daha sonra yatağa mahkum oldu. Uzun bir süredir yatalak olan 5 çocuk babası Mahmut Birdal ve ailesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yardımı ile komşularının desteğiyle yaşamlarını sürdürüyor. 

Çocukları Kader (14), Furkan (13), Cevat'ın (10) okula gittiğini, Yusuf (8) ve Nisanur'un (4) ise doğumlarından kısa bir süre sonra çocuk felci geçirdiğini anlatan Mahmut Birdal, 93 yaşındaki annesi Emine Birdal'ın da kendileriyle birlikte kaldığını söyledi. Birdal, "Hastalığımdan önce seyyar satıcılık yapıyordum. Bu amansız hastalığa yakalandıktan sonra çocuklarıma ve aileme bakamaz oldum. Şimdi ben kendimi değil, geride kalan ikisi felçli beş çocuğumun geleceğinden endişe ediyorum. Onlara sahip çıkılsın" diye konuştu.

Mahmut Birdal'ın 16 yıllık eşi Pakize Birdal da çok zor durumda olduklarını söyleyip, yetkililerden kendilerine yardım etkmesini istedi.



SB(KS/SS)