İngiltere'nin Wigan şehrinden 10 Nisan'da bisikletle yola çıkan Tom Kelly, Hollanda, Almanya, Avusturya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'dan geçerek 13 Mayıs'ta Çanakkale'den Türkiye'ye giriş yaptı. İngiliz sporcu Kelly, Çanakkale Boğazı, Gelibolu Yarımadası rotasını izleyerek, İzmir, Kuşadası ve Milas üzerinden Fethiye’ye ulaştı. Yolculuğu boyunca tam 4 bin 20 kilometre pedal çeviren Tom Kelly için Fethiye Tanıtım Vakfı (FETAV) tarafından karşılama töreni düzenlendi. Çiftlik Beldesi girişinde bisikletçiler tarafından karşılanan Kelly, şehir merkezine 100 kişilik bisiklet konvoyla girdi. Fethiye Evi’ne kadar alkış ve tezahüratlar eşliğinde gelen Kelly, Fethiye Belediye Bandosu'nun seslendirdiği marşlarla karşılandı. Turistler Kelly ile fotoğraf çektirmek için yarıştı.

'İKİNCİ EVİMDEYİM'

Törende oldukça duygulu anlar yaşayan Tom Kelly, başladığı işi bitirmenin mutluluğu içinde olduğunu söyledi. Yolculuğunu çocuklara ve kanserle mücadele eden hastalara adadığını belirten Kelly, "İlk evim Wigan'dan ikinci evim Fethiye'ye geldim. Müthiş karşılama beni çok duygulandırdı. İlk defa bu kadar uzun bir yolculuğa bisikletle çıktım. Bu küçük seyahatin sonunda gördüklerim beni çok mutlu etti" dedi.

YOLDA BİSİKLETİ BOZULDU

Yolculuğunun en zor kısmı olarak Romanya'da bisikletinin bozulması olduğunu anlatan Kelly, "Elbette zorluklarla karşılaştım. En kötüsünü de Romanya’da yaşadım. Bisikletim bozuldu ve tamir için çok uğraşmak zorunda kaldım. Ama önemli olan yolculuğu tamamlayabilmemdi. Şimdi uzun bir tatil beni bekliyor" diye konuştu.

İngiltere’nin Wigan kentinde doğan Kelly, 18 yaşındayken otostop yaparak İtalya, Fransa ve İspanya'yı gezdi. Evli ve 3 çocuk babası olan Tom Kelly, 7 yıldır, "İkinci evim" dediği Fethiye'de yaşıyor.